BREAKING NEWS

About

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Ατελείωτες Εργασίες


Χρόνια τώρα όσοι περνούν από την οδόΑκτή Δυμαίων στη συμβολή της με τηνΑνθείας, αναρωτιούνται πόσος ακόμη καιρός θα πρέπει να περάσει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου που βρίσκεται δίπλα από μεγάλο σούπερ μάρκετ. Αν και ο χώρος στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους, αλλά και για αθλητικούς σκοπούς, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε μέχρις ότου ξεκίνησαν εργασίες για τη διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου. Βέβαια οι εργασίες αυτές γίνονται εδώ και πολλά χρόνια και το μόνο που «εισπράττουν» όσοι περνούν από το σημείο είναι σκόνη και λάσπη, ενώ εγκυμονεί και κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, αφού η συγκεκριμένη διασταύρωση έχει αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση. Ας ελπίσουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και ο νέος δρόμος θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία.
Δείτε το πρόβλημα του δρόμου σε μεγένθυση...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Αναβάλλεται η Εκδρομή στο Μέτσοβο


Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος ανακοινώνει πως αναβάλλεται η 2ήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 26 και 27 Ιανουαρίου, λόγο πολλών υποχρεώσεων του.
Για την νέα ημερομηνία θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610 272722 και 6972 296949.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Η Εκδήλωση για την Κοπή Βασιλόπιτας 2008


Σε παγκαλαβρυτινό συναπάντημα μετατράπηκε και φέτος η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, που
πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τα περισσότερα από 2.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου για το 2008 και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Το νέο έτος απ’ ότι φαίνεται ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον ιστορικό Σύλλογο, ο οποίος, σύμφωνα και με τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν οι άλλοι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, αποτελεί τον «Φάρο» πολιτισμού. Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παλιούς τους γνώριμους και
συγχωριανούς, να απολαύσουν το πρόγραμμα που τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και στο τέλος να συμπαρασυρθούν στα βήματα της παράδοσης και του χορού, με «οδηγό» τους φουστανελοφόρους του Συλλόγου. Ωστόσο, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους ήταν η βράβευση του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου, η οποία έγινε στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης. Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίστηκε να απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Πατρών, όχι μόνο για το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Παγκαλαβρυτινού, αλλά και γιατί είναι ένας από τους ανθρώπους που κατάφεραν ναεπανασυνδέσουν τη θρησκευτική μας παράδοση με την πολιτισμική μας κληρονομιά. Την
τιμητική πλακέτα επέδωσε στον Μητροπολίτη ο Καλαβρυτινός Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας. Ο κ. Χρυσόστομος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το Σύλλογο για την έκπληξη που του επεφύλαξε, λέγοντας:«Πάντα είχα στην καρδιά μου τα Καλάβρυτα και μάλιστα θα σας πω μια ιστορία από την Αγία Λαύρα σε μια επίσκεψη στα μαθητικά μου χρόνια. Ο Ηγούμενος της Μονής ρώτησε μαθητές και δασκάλους αν ήξεραν τι σημαίνει Λαύρα και όλοι απάντησαν φωτιά. Εγώ όμως είπα ότι σημαίνει μοναστήρι με πολλούς καλογέρους. Τότε ο Ηγούμενος μου είπε πως όταν μεγαλώσω θα γίνω καλόγερος. Θυμάμαι που στεκόμουν μπροστά στα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και τα θαύμαζα με συγκίνηση. Ποτέ δεν περίμενα πως θα τον διαδεχόμουν σε αυτόν τον Θρόνο».
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χρυσόστομος και αφότου ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου, είχε αναφερθεί με θερμά λόγια 
στη δράση του Παγκαλαβρυτινού και είχε συγχαρεί το Δ.Σ., επισημαίνοντας «Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος τιμά και δοξάζει την Ελλάδα μας. Έχει διεθνή αναγνώριση, προβάλλοντας την παράδοση του τόπου μας. Σας χαιρόμαστε και σας καμαρώνουμε, γιατί η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στα Καλάβρυτα».
Ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του για το 2008. Ειδικότερα ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη μεγάλη απήχηση και αναγνώριση των χορευτικών τμημάτων στο εξωτερικό, όπου τον προηγούμενο χρόνο ταξίδεψαν δύο φορές, αλλά και σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο κ. Φραντζής, τα χορευτικά που διευρύνονται συνεχώς, ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για ακόμη ένα ταξίδι στη Σερβία, τον ερχόμενο Απρίλιο. «Το 2007 ήταν ένα έτος γεμάτο δραστηριότητες, εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές εξορμήσεις, εκδρομές για τα μέλη μας και φυσικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού με τα χορευτικά μας τμήματα. Πλέον περισσότεροι από 500 χορευτές είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον πέντε εκδηλώσεις ταυτόχρονα, καθώς έχουν αυξηθεί τα τμήματα παραστάσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όμως δύο δικούς μας ανθρώπους για την ενεργό τους στήριξη. Τον Νομάρχη Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλο και τον Δήμαρχο Πατρέων Ανδ. Φούρα. Ο κ. Φούρας μάλιστα παραχώρησε στα χορευτικά του Συλλόγου το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η ΔΕΠΑΠ και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε θερμά. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι ο Σύλλογός μας πλέον βρίσκεται και στο διαδίκτυο με δική του ιστοσελίδα», ανέφερε ο κ. Φραντζής και κάλεσε όλο τον κόσμο στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση που είναι η αποκριάτικη χοροεσπερίδα που θα γίνει στις 2 Μαρτίου, στο κέντρο «Αποθέωση».
Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το χρυσοχοείο «Βικάτος» για την προσφορά του πολύτιμου χρυσού δαχτυλιδιού που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας, αλλά και το ανθοπωλείο «Ανεμώνη» για το στολισμό του χώρου.
Τη δική τους ξεχωριστή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν τόσο οι φουστανελοφόροι και τα μέλη των χορευτικών που με τη λεβεντιά και τις επιδόσεις τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, καθώς και η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας που απέδωσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε επίσης με τα χορευτικά του Συλλόγου που ξεσήκωσαν στο χορό τους παρισταμένους. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές, Ν. Ράγιου, Μ. Μπεκίρης, Κ. Σπυλιοπουλος και Μ. Βέρρας, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλος, οι Δήμαρχοι Πατρέων Ανδρέας Φούρας και Παΐων Κ. Ασημακόπουλος, ο πρωην Δημαρχος Ανδρέας Καραβολας, η Αντινομάρχης Γ. Χρυσανθακοπούλου, οι πολιτευτές Ν. Νικολόπουλος, Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Ασπ. Ρηγοπούλου και Λένα Καλετζώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων, Μ. Σταματιάδου, Λ. Καλεντζώτη, Σπ. Πολίτης, Αν. Σπηλιωτακάρα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων, Άννα Σπηλιωτακάρα, Μαριάννα Σταματιάδου, Σπύρος Πολίτης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοί Παναγιώτης Τρικογιας, Γ. Αγγελοπουλος, Νίκος Λίρας, Βλάσης Δρακόπουλος, Χαρ. Φεσιάν, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λευκασίου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περ. Λιμπέρης, η πρόεδρος Μόνικα Σολωμού και αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Σ, οι διαμερισματικοί Σύμβουλοι Ασπασία Καρέλα, Ελένη Πανίτσα, Αγγελική Μηλητσοπούλου, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νέου Κομπιγαδίου Νικόλαος Πετρόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Χρήστος Χαμακιώτης και Γεράσιμος Ρηγόπουλος, του Ινστιτούτο Αντικοφωτικής Δημήτριος Σκαναβής. Οι πρόεδροι Συλλόγων, του Πανηπειριτικού Μανόλης Μαγκλάρας, Μπεγουλακίου Μαρία Κανελλοπούλου, Δροσάτου Αντώνης Παπαχριστόπουλος, Κερτεζιτών Δημ. Κούρτης, Κλειτορολευκασίων Σπύρος Μαρίνης, Αιτωλοακαρνάνων Γιάννης Πορφύρης, Κάτω Βλασίας Ειρήνη Μητροπούλου, Λειβαρτζινών Ιωάννης Βλάχος, Ναυπακτίων Ηλίας Δημητρόπουλος. Μουσικοχορευτικού ΄΄Αριστείδης Μόσχος΄΄ Κωνσταντίνος Κούρτης, Απανταχού Σουβαρδιωτών Καλαβρύτων Σταματία Φατούρου και πλήθος κόσμου, ενώ ευχητήρια επιστολη έστειλε ο π. βουλευτής Θ. Βασιλείου. 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Κάντε διπλό κλικ πάνω στο slide show για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγένθυση

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Δραστήριοι Αντιδήμαρχοι

Δύο νέοι άνθρωποι, ακούραστοι και δραστήριοι εργάτες προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο Δήμο Λευκασίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου και για την ανάπτυξη της περιοχής τους. Ο λόγος για τους δύο αντιδημάρχους του Δήμου Λευκασίου, τον Βασίλη Καρρά και τον Σωτήρη Δουκλιά, οι οποίοι συνεισφέρουν τα μέγιστα στο Δήμο τους. Και οι δύο έχουν αφοσιωθεί στο έργο τους προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, πάντα προς όφελος των δημοτών, αλλά και της περιοχής τους. Τους συγχαίρουμε για την έντονη δράση τους και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα το έργο τους.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Το Παλαιότερο Μέλος

Είναι πράγματι το παλαιότερο μέλος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας. Ο 90χρονος πια, Σωτήρης Ζώτος που κατάγεται από τους Κραστικούς Καλαβρύτων γράφτηκε ως μέλος στο Σύλλογο το 1949. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν χάνει ευκαιρία για να έλθει σε επαφή με το Σύλλογο. Πρόσφατα τον συναντήσαμε στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, όπου δήλωσε με υπερηφάνεια:

«Ήμουν νέος και δυνατός όταν γράφτηκα στο Σύλλογο, στον οποίο προσέφερα τις υπηρεσίες μου. Μέχρι και χρέη άμισθου εισπράκτορα εκτέλεσα για χάρη του Συλλόγου, στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Αγωνιστήκαμε να τον διατηρήσουμε σε δύσκολους καιρούς, γιατί τον παραλάβαμε από τους θείους, τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Κατά καιρούς έγιναν κάποιες διασπαστικές κινήσεις, χωρίς όμως να έχουν συνέχεια, κάτι δυστυχώς που γίνεται και σήμερα. Σας καλώ να τους γυρίσετε την πλάτη. Αγνοείστε τους. Έχετε χρέος να διατηρήσετε το Σύλλογο συσπειρωμένο και δυνατό και να τον πάτε ένα βήμα μπροστά. Σήμερα πάτε καλά κι εγώ στα 90 μου σας προτείνω να πλαισιώσετε τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο με αγάπη και ομόνοια. Δεν χρειάζονται πολλοί Καλαβρυτινοί Σύλλογοι, χρειάζεται ένας και δυνατός και δεν μπορεί να είναι άλλος, από τον Παγκαλαβρυτινό».
Τα λίγα, αλλά σοφά λόγια ενός ανθρώπου που κουβαλά στην πλάτη του ενενήντα δεκαετίες ζωής, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους όσοι τον άκουσαν.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Οι Εγγραφές Συνεχίζονται...

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος δημιουργεί και Νέα Τμήματα Χορευτικών για αρχάριους και προχωρημένους από 5 έως 75 ετών!!

Όσες και όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε φροντίστε για την εγγραφή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610 272722 και 6972296949.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Πρόσκληση για την Κοπή Βασιλόπιτας 2008

Το Δ.Σ. του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας σας καλεί να παραστείτε στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που θα γίνει για την κοπή της βασιλόπιτας, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας (Αράτου και Αγίου Ανδρέου 16 Πάτρα).

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την Χορωδία του Δήμου Πατρέων, η οποία θα αποδώσει χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα κάλαντα, ενώ τα μέλη των χορευτικών τμημάτων θα παρουσιάσουν στη συνέχεια παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, στην οποία θα γίνει και ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Εκδρομή στο Μέτσοβο

Διήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο έχει προγραμματίσει για τις 26 και 27 Ιανουαρίου ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος με τα χορευτικά τμήματα.
Το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους γραφικότερους, παραδοσιακούς οικισμούς τις χώρας μας. Ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στις πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1150μ., σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο. Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μαγευτικά τοπία, χειμερινά σπορ και να δει μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα.
Το Μέτσοβο βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου, ανάμεσα στα Ιωάννινα (βόρεια) και στα Μετέωρα (Νότια). Οι κάτοικοί του, είναι κυρίως βλάχικης καταγωγής. Το Μέτσοβο γίνεται πόλος έλξης κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς λειτουργούν δύο χιονοδρομικά κέντρα στην περιοχή, του Προφήτη Ηλία και του Ιδρύματος Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα.

Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή στα τηλέφωνα 2610 272722 και 6972 296949.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Η Επιστροφή μας από την Ρώμη

Στην «αιώνια πόλη», τη μητρόπολη του κόσμου όπως την αποκαλούν, τη Ρώμη, αλλά και στο προστατευόμενο από την UNESCO, Αλμπερομπέλλο, έλαμψε τα φετινά Χριστούγεννα το «άστρο» των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας.
Τα μέλη των χορευτικών πραγματοποίησαν μία ακόμη επιτυχημένη εξόρμηση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία, όπου βρέθηκαν για να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, το πενθήμερο 26 με 31 Δεκεμβρίου 2007.
Η αχαϊκή αντιπροσωπεία εκπροσώπησε για άλλη μία φορά επάξια την ελληνική λεβεντιά μεταφέροντας στη γείτονα χώρα την πολιτισμική μας κληρονομιά και κουλτούρα. Η αποστολή αναχώρησε από την Πάτρα στις 26 Δεκεμβρίου και με το πλοίο της γραμμής έφθασε στο Μπάρι για να μεταβεί στη συνέχεια οδικώς στη Ρώμη.

Στη Ρώμη
Πρώτος σταθμός στο πενθήμερο ταξίδι των χορευτικών ήταν η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η Ρώμη. Τα μέλη της αποστολής κατέλυσαν στο σύγχρονο ξενοδοχείο τους και μετά από ολιγόωρη ξεκούραση άρχισαν μία μοναδική περιήγηση στα θαυμαστά αξιοθέατα της Ρώμης, η οποία συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα το πρωί. Από τη μνημειώδη βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην Αρχαία Αγορά και στο Καπιτώλιο και από το Κολοσσιαίο στη διαβόητη Φοντάνα ντι Τρέβι με το σιντριβάνι των ευχών και το άγαλμα του Ποσειδώνα στο φτερωτό άρμα του, το οποίο σύρουν δύο τρίτωνες. Φυσικά από το πρόγραμμα της ξενάγησης δεν έλειπαν και τα Μουσεία, όπως επίσης και μία βόλτα στη μαγευτική Πιάτσα ντι Σπάνια και στην πιάτσα Ναβόνε, όπου δεσπόζει το μυθικό γλυπτό του Μπερνίνι με τους τέσσερις ποταμούς του κόσμου. Τα μέλη της αχαϊκής αποστολής σε κάθε τους ξενάγηση εξέφραζαν τον θαυμασμό και τον εντυπωσιασμό τους για τα μοναδικά μνημεία της Ρώμης, στα οποία συναντούσαν κοσμοπλημμύρα. Διαπίστωσαν ότι η Ρώμη είναι ένα όνειρο που δεν τελειώνει ποτέ, μια διαρκώς ανανεούμενη οφθαλμαπάτη που θα την κουβαλάν στα μάτια και την ψυχή τους.
Στο Αλμπερομπέλλο
Το απόγευμα η αποστολή αναχώρησε για το Δήμο του Αλμπερομπέλλο. Εκεί μετέβησαν αρχικά στο παραδοσιακό ξενοδοχείο με τρούλους San Antonio, όπου έ
μεινε έκθαμβοι όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για την τουριστική αξιοποίηση μιας παλιάς Μονής, η οποία έχει μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα με χρηματοδότηση από αναπτυξιακά προγράμματα. Το βράδυ τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική πόλη του Αλμπερομπέλλο με τις υπέροχες αρχιτεκτονικές κατασκευές, οικίες, εκκλησίες, που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO. Επισκέφθηκαν επίσης τα μοναδικά Σπήλαια στην πόλη Πουτινιάνο, τα οποία βρίσκονται αρκετά μέτρα κάτω από τη γη και έχουν επίσης αξιοποιηθεί για να είναι επισκέψιμα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να διαπιστώνει κανείς τη μαγεία των στοιχείων της φύσης.
Η επίσημη υποδοχή
Η επίσημη υποδοχή της αχαϊκής αντιπροσωπείας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου από τον Δήμαρχο του Αλμπερομπέλλο, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τον πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου που τυγχάνει να είναι και ο πιο παλιός σε όλη την Ιταλία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Βruno De Luca, καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής με ιδιαίτερα θερμά λόγια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αχαΐα, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές, οι οποίες όπως είπε, έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά. Μάλιστα ζήτησε από τα μέλη του Συλλόγου να μεταφέρουν την πρόσκλησή του στον Δήμαρχο Πατρέων και στον Νομάρχη Αχαΐας.
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Karmela Diddio , αναφέρθηκε στο σκοπό των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στην περιοχή με τη συμμετοχή των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι επιθυμία των τοπικών φορέων είναι η ανάδειξη του πολιτισμού μέσα από τους προστατευόμενους χώρους της UNESCO.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Π.Σ. Αθανάσιος Φραντζής αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την φιλοξενία τους εκπροσώπους του Αλμπερομπέλλο, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει την ενδιαφέρουσα πρόταση του Δημάρχου, επισημαίνοντας ότι σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και η εδραίωση δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών, αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι ο Σύλλογος εκτός από την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συμβάλει και στην προβολή της Αχαΐας εντός και εκτός Ελλάδος.

Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλμπερομπέλλο, ο οποίος αναφερόμενος στην ιστορία του (ιδρύθηκε πριν από 80 χρόνια), δήλωσε ότι ενώ πίστευαν ότι ήταν ο πιο παλιός Σύλλογος, η ιστορία του Παγκαλαβρυτινού που ιδρύθηκε το 1873!, αποδεικνύει ότι τελικά είναι πολύ νέοι και πρόσφατοι!
Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Αρχικά ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής έδωσε σε όλους από ένα ελληνικό φέσι, το οποίο μάλιστα φόρεσε ο Δήμαρχος του Αλμπερομπέλλο, λέγοντας ότι αισθάνεται πολύ υπερήφανος, σεβόμενος την ιστορία και τη διαδρομή της Ελλάδας. Στη συνέχεια ο κ. Φραντζής επέδωσε στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων μια πλακέτα, το βιβλίο του Συλλόγου και διαφημιστικά έντυπα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και των Δήμων Πατρέων, Καλαβρύτων, Λευκασίου, Πάϊων και Αροανίας. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές επέδωσαν στα μέλη της αχαϊκής αποστολής μινιατούρες και άλλα αναμνηστικά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε και ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου, Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στη συνέχεια όμως το λόγο πήρε ο Καθηγητής Κάρμινε Πρίσκο εκπρόσωπος Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου στην περιφέρεια Απουλίας, γνωστός Φιλέλληνας, ο οποίος αναφερόμενος στη «Μεγάλη Ελλάδα» τόνισε ότι έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα της στη μητέρα Ελλάδα. Τα λόγια του συγκίνησαν τους παριστάμενους.

Εντυπωσίασαν τα χορευτικά
Λίγη ώρα αργότερα έγινε η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου. Τα χορευτικά τμήματα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματοποίησαν την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ στη συνέχεια
το λαϊκό χορευτικό τμήμα του Π.Σ. παρουσίασε ένα μοναδικό υπερθέαμα, παραδίδοντας στη συνέχεια τη «σκυτάλη» στο παραδοσιακό τμήμα, το οποίο μέσα από τη γνήσια χορευτική έκφραση «περιήγησε» τον κόσμο στην Ελλάδα και τις ομορφιές της, από την Κρήτη μέχρι την Πελοπόννησο και τη Θράκη. Στο χορό δεν άργησαν να μπουν και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, με πρώτον τον Δήμαρχο του Αλμπερομπέλλο. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου ήταν η καλύτερη ανταμοιβή όλων των χορευτών, που έδωσαν για ακόμη μία φορά τον καλύτερό τους εαυτό.
Ακολούθησε νυχτερινή διασκέδαση μέχρι πρωίας, ενώ την επόμενη ημέρα τα μέλη της αποστολής αναχώρησαν για το Μπάρι, όπου μετά από μία βόλτα στην αγορά και στα πολυκαταστήματα της πόλης, επιβιβάστηκαν στο πλοίο παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής.

Η πίτα στο πλοίο
Εν πλω και με καλεσμένα τα μέλη της αχαϊκής αποστολής, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Superfast ΙV, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Το φλουρί μάλιστα, που ήταν ένα χρυσό γούρι του 2008, κέρδισε η Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. του Π.Σ., Χριστιάνα Σπηλιώτη. Στη συνέχεια όλοι συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που έκανε προς τιμή της αχαϊκής αποστολής ο καπετάνιος του πλοίου.
«Είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μία φορά σηκώσαμε την ελληνική σημαία στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας μας και της περιοχής μας. Ήταν ένα ακόμη σημαντικό ταξίδι, από το οποίο αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος για την επιτυχία της συμμετοχής των χορευτικών στις εκδηλώσεις στην Ιταλία, ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής, ο οποίος υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για το Σύλλογο και τα χορευτικά τμήματα, τα οποία ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό.

Σχετικά κείμενα και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και στο http://www.grecia.it/

Φωτογραφίες μας

Κάντε διπλό κλικ πάνω στο slide show για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγένθυση

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

«Πλώρη» για τη Ρώμη

Ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό για τα χορευτικά τμήματα τα οποία θα εκπροσωπήσουν την ελληνική λεβεντιά και θα αναδείξουν την πολιτισμική μας κληρονομιά, ετοιμάζονται τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, τα οποία μετά από πρόσκληση Δήμων της Ιταλίας, θα επισκεφθούν τη γείτονα χώρα το πενθήμερο 26 με 31 Δεκεμβρίου.
Πρώτος σταθμός των χορευτικών θα είναι η «πόλη του φωτός», η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η Ρώμη. Η αχαϊκή αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη Ρώμη για δύο ημέρες και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δήμο Αλμπερομπέλλο, όπου τα χορευτικά θα συμμετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Απουλίας και τους τοπικούς φορείς. Το Αλμπερομπέλλο είναι ένας μοναδικός χώρος, στον οποίο διατηρούνται υπέροχες αρχιετεκτονικές κατασκευές, οικίες, εκκλησίες, που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ταξίδι έχουν τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τα μέλη του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει εγκαίρως. Στην πρόσκληση που έλαβε ο Σύλλογος από τον Ελληνοϊταλικό Σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που θα γίνει στην Ιταλία, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Αξιότιμε κ.ε Πρόεδρε, κατόπιν πολλών προσωπικών επαφών μας στην Πάτρα και στην Ιταλία, όπου συμμετείχατε τα προηγούμενα έτη σε εδώ εκδηλώσεις, κατά τις οποίες μού εζητήθη η συμμετοχή σας σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις, έχω τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω το ενδιαφέρον ιταλικών αρχών τoπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων να συμμετέχετε σε νέες δράσεις. Σας προτείνουμε τη συμμετοχή σας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε εορταστικό πρόγραμμα που διοργανώνουμε στην Περιφέρεια Απουλίας, Δήμος Αλμπερομπέλλο. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί κατά τις ημέρες από 26 (αναχώριση) έως 31 Δεκεμβρίου 2007 ή και 2 Ιανουαρίου (επιστροφή)."
Το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 26 Δεκ. και ώρα 16:00 α)συνάντησή μας και αναχώριση από το λιμάνι της Πάτρας, β)ώρα 16:30 επιβίβαση σε πλοίο με την εταιρεία SUPERFAST. Διανυκτέρευση εν πλω σε καθίσματα A/R για τετράκλινες.

Πέμπτη 27 Δεκ. και ώρα 8:00 α)άφιξη στο Μπάρι, β)αναχώριση με BUS G.T. για επίσκεψη στη Ρώμη, γ)δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.


Παρασκευή 28 Δεκ. και ώρα 8 α)πρωινό και αναχώρηση για Πομπηία, β)Το βράδυ άφιξη στο Αλμπερομπέλλο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων σε τετράκλινα δωμάτια, κατά προτίμηση και σε δίκλινα ή τρίκλινα, γ)συνεστίαση-δείπνο και διανυκτέρευση.

Σάββατο 29 Δεκ. α)Επίσκεψη-περίπατος στον τοπικό Δήμο, στο ιστορικό κέντρο και στην αγορά, β)Απογευματινή δημόσια εκδήλωση και μουσικοχορευτική γιορτή στο κέντρο της πόλης (υπό προετοιμασία με τους τοπικούς φορείς), γ)επιστροφή στο ξενοδοχείο, δ)δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 30 Δεκ. α) Πρωινό και αναχώρηση για Μπάρι με στάση σε εμπορικό κέντρο-πολυκαταστήματα, β)επιβίβαση το μεσημέρι στο πλοίο για επιστροφή στην Πάτρα.
γ)Πρωινό και αναχώρηση για το ΖOOSAFARI (+€15), δ)6ωρη επίσκεψη στον καταπληκτικό χώρο πολλαπλής διασκέδασης, ε)Απογευματινή ελεύθερη επίσκεψη στη Μαρτίνα Φράνκα, ζ)επιστροφή στο ξενοδοχείο, η)δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 31 Δεκ. Άφιξη το πρωί στην Πάτρα, τέλος της εκδήλωσης.

Με θερμούς χαιρετισμούς
Dott. Ευάγγελος Αλεξανδρής
Πρόεδρος Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου
 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα