BREAKING NEWS

About

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Ζητείται Χώρος


Πρόσφατα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση ή ακόμη και την πώληση προς το Δήμο, ενός γηπέδου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων. Η λειτουργία Βιολογικού Καθαρισμού στα Καλάβρυτα, είναι μείζονος σημασίας, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί όχι μόνο η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και θα προστατευθεί το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας. Η προθεσμία για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος έληξε στις 16 Νοεμβρίου και τα αποτελέσματά της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα


Την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Μαρτίου, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας στο κέντρο «ΑΠΟΘΕΩΣΗ».
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Άλλωστε οι αποκριάτικοι χοροί του Π.Σ. αναδεικνύονται κάθε φορά στο μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της Αποκριάς στην Πάτρα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Π.Σ. ενώ θα πάρουν μέρος τα λαϊκά χορευτικά τμήμα του Συλλόγου.
Μάλιστα σε αυτή την εκδήλωση θα κάνει «πρεμιέρα» το τμήμα των χορευτικών που θα παρουσιάσει ευρωπαϊκούς χορούς.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι καλλιτέχνες του κέντρου που θα απογειώσουν το κέφι με το λαϊκό και αποκριάτικο ρεπερτόριό τους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπόσχεται ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν.
Προσκλήσεις διατίθονται από τα μέλη του Δ.Σ., από το χώρο των χορευτικών, Παπαδιαμαντοπούλου 17Α και από τα γραφεία του Συλλόγου, Γούναρη 39Β.
Πληροφορίες, τηλέφωνο 6972 296949.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Και του Χρόνου!


Ιδιαίτερα τυχερή ήταν η Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. του Π.Σ., Χριστιάνα Σπηλιώτη, η οποία κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας που έκαψαν εν πλω ο καπετάνιος και το πλήρωμα του SUPERFAST ΙV, με το οποίο ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Ιταλία, η αχαϊκή αποστολή. Η κ. Σπηλιώτη ήταν η τυχερή της βραδιάς, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της όταν παρέλαβε από τον πλοίαρχο το χρυσό γούρι του 2008 που αντιστοιχούσε στο φλουρί. Εμείς της ευχόμαστε συγχαρητήρια, να είναι πάντα άξια και δυνατή και με υγεία και ευτυχία ο νέος χρόνος!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

«Ξενάγηση» στην Κερπινή


Στα φυσικά, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της Κερπινής μας «ξεναγεί» το ημερολόγιο του 2008 που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Κερπινιωτών με την επιμέλεια της συνταξιούχου δασκάλας, Νικολίτσας Γιδά- Βλάντη και την ευγενική χορηγία της Νομαρχίας Αχαΐας. Το ημερολόγιο αυτό είναι ένα καλαίσθητο λεύκωμα, το οποίο δημιουργήθηκε από την ανάγκη να παραδώσουν οι παλαιότεροι στους νεότερους, έναν τόπο ξεχωριστό για την ομορφιά και την ιστορία του. Μέσα από το ημερολόγιο με φωτογραφίες και κείμενα γίνεται ιστορική αναδρομή στο χθες της Κερπινής και προσεγγίζεται παράλληλα το σήμερα, μέσα από την κοινωνική ζωή του χωριού.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ο «Καποδίστριας 2»


Εν όψει του «Καποδίστρια 2», ο οποίος όπως όλα δείχνουν σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί με την εθελουσία συνένωση κάποιων Δήμων, το Δ.Σ. του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, επισημαίνει ότι η επαρχία Καλαβρύτων είναι μία γεωγραφική ενότητα και οντότητα και ως έτσι πρέπει να παραμείνει. Η συνένωση των τεσσάρων Δήμων της επαρχίας είναι η πλέον ενδεδειγμένη, και αυτό, γιατί οποιαδήποτε άλλη ενοποίηση των χωριών της περιοχής με δήμους που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά και ιστορικά στοιχεία με την τ. επαρχία Καλαβρύτων θα ήταν ανούσια, αλλά και καταστρεπτική. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος, αφού πρώτα κατατεθούν οι προτάσεις των ίδιων των αιρετών στα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Τι Σημαίνει Λευκάσιο;


Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος επανέρχεται στο σοβαρό θέμα της μετονομασίας του Δήμου Λευκασίου σε Δήμο Κλειτορίας. Πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, αλλά και είναι η κατάλληλη στιγμή, εν όψει και της εφαρμογής του «Καποδίστρια 2» για να γίνει η μετονομασία του Δήμου, μιας και τόσο για ιστορικούς, όσο και για καθαρά πρακτικούς, η ονομασία «Λευκάσιο» δεν αντιπροσωπεύει τον ορεινό Δήμο της Αχαΐας, ο οποίος ιστορικά είναι συνδεδεμένος με τον Αρχαίο Κλείτορα. Το Δ.Σ. επειδή πιστεύει ότι η ονομασία μιας περιοχής διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξή της, προτείνει να τεθεί στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων η αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Λευκασίου, ο οποίος ενώ έτσι είναι άγνωστος στον περισσότερο κόσμο, η Κλειτορία είναι παντού γνωστή!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Με Νέα Στέγη τα Χορευτικά Τμήματα


Νέες λαμπρές σελίδες ετοιμάζονται να γράψουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, μετά την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζαν, αυτού της στέγασή τους. Με καθοριστική του παρέμβαση ο Δήμαρχος Πατρέων,Ανδρέας Φούρας έδωσε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των χορευτικών, παραχωρώντας τους το δημοτικό κτίριο επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 17α. Η σημαντική αυτή απόφαση του Δημάρχου Πατρέων, αποδεικνύει και εμπράκτως πλέον, τη στήριξη και αναγνώριση της δημοτικής Αρχής στο έργο που επιτελούν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Στο κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος οι υπηρεσίες της ΔΕΠΑΠ, τα χορευτικά τμήματα θα έχουν πλέον τον δικό τους χώρο, προετοιμάζοντας τις παρουσιάσεις τους, αλλά και παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα χορού για τις εκατοντάδες των μελών τους.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Φούρας παρέδωσε πρόσφατα τα κλειδιά του κτιρίου στον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Φραντζή και στον Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Αγγελόπουλο λέγοντάς τους πως παρακολουθεί εντυπωσιασμένος τη δράση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου γι΄ αυτό και τον στηρίζει.
«Μας κάνετε υπερήφανους κάθε φορά που συμμετέχετε σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό, προβάλλοντας την παράδοση, την ιστορία μας αλλά και την πόλη μας. Συνεχίστε με το ίδιο πείσμα αυτή την προσπάθεια και ο Δήμος θα είναι δίπλα σας», τους είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο κ. Φραντζής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πατρέων για την παραχώρηση του κτιρίου και τον διαβεβαίωσε πως τα χορευτικά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην παράδοση. Ο Σύλλογος μόλις παρέλαβε το κτίριο προχώρησε σε εργασίες για την ανακαίνισή του. Έγινε ελαιοχρωματισμός όλων των εσωτερικών χώρων, οι οποίοι επίσης διακοσμήθηκαν με φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις. Έτσι από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τα χορευτικά τμήματα μεταφέρονται στη νέα τους στέγη.
Ο ιστορικός σύλλογος που συμπλήρωσε εφέτος 135 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης και θεωρείται από τους πιο δραστήριους στην Πελοπόννησο, προσκαλεί όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν παραδοσιακούς χορούς να εγγραφούν στα χορευτικά του τμήματα.
Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής δημιουργούνται συνεχώς και νέα τμήματα αρχαρίων, αλλά και έμπειρων που μπορούν να διδαχτούν χορούς παραδοσιακούς, λαϊκούς και ευρωπαϊκούς. Επίσης από την επόμενη εβδομάδα και κάθε Παρασκευή θα γίνεται στον ίδιο χώρο και εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών.

«Βροχή» οι προσκλήσεις
Καθημερινά φθάνουν στο Σύλλογο δεκάδες προσκλήσεις για τη συμμετοχή των χορευτικών του τμημάτων σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Το Δ.Σ. αφού τις αξιολογήσει λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες θα αποφασίσει σε πoιες θα συμμετέχει. Συγκριμένα στο Σύλλογο έχουν φθάσει προσκλήσεις για τη συμμετοχή των χορευτικών του τμημάτων σε:
- ΙΝΔΙΑ
Στο φεστιβάλ Punjab 20-28 Φεβρουαρίου 2008. Όλα τα είδη χορών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στα αξιοθέατα της περιοχής, ανταλλαγή αναμνηστικών, εμφανίσεις στην τηλεόραση, πιστοποιητικά συμμετοχής.
- ΙΤΑΛΙΑ
Στο παιδικό φεστιβάλ με θέμα "παιδί και λαογραφία" που θα πραγματοποιηθεί σε Paola, Cosenza, Καλαβρία, 28-30 Μαρτίου 2008.
- ΣΕΡΒΙΑ
Στο Νις και Βελιγράδι στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ι.Μ. NIS 28/4 έως 4/5 για τμήματα παραστάσεων.
- ΙΤΑΛΙΑ
Στο φεστιβάλ ταγκό στη Φλωρεντία 24-27 Απριλίου 2008 για τμήματα αρχάριων καθώς επίσης και παραστάσεων.
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Στο σεμινάριο του πανεπιστήμιο του Τρόντχαιμ, 18-27 Απριλίου 2008, εντατικό πρόγραμμα χορού που εστιάζει στη γνώση χορού.
- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Στο Λαϊκό φεστιβάλ παιδιών ηλικία 8 έως 14 ετών 21-26 Μαΐου 2008. Ο συνολικός αριθμός προσώπων αποστολής ανά ομάδα είναι 32 άτομα.
- ΤΣΕΧΙΑ
Στο Φολκλορικό φεστιβάλ στην Πράγα και στην Βοημία, 21-24 Αυγούστου 2008

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Πολλά Υποσχόμενη Επιστήμονας


Μια πολλά υποσχόμενη επιστήμονας που πρόσφατα έκανε το δικό της άλμα στο χώρο της Βιοπαθολογίας- Μικροβιολογίας, η Πανδώρα Χαμακιώτη από την Κλειτορία, άνοιξε ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο ιατρείο, στην οδό Σμύρνης 34, στην Πάτρα. Η κ. Χαμακιώτη, η οποία έκανε την ειδικότητά της στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», είναι εξειδικευμένη ιατρός στην αιματολογία και στην Παθολογία. Αφού για περίπου δύο χρόνια εργάστηκε σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο, από τον Ιούλιο του 2007 απέκτησε το δικό της ιατρείο, στην Πάτρα, το οποίο είναι συμβεβλημένο με τα ταμεία του Δημοσίου, του ΤΕΒΕ, του ΤΑΠΟΤΕ και σύντομα και με του ΤΥΔΚΥ. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Πανδώρας Χαμακιώτη μπορείτε να κάνετε όλες τις αιματολογικές, μικροβιολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές, ορμονολογικές εξετάσεις, όπως επίσης και καρκινικούς δείκτες, σπερματοδιάγραμμα και προγεννετικό έλεγχο. Το τηλέφωνο του ιατρείου είναι 2610 342422.
Το Δ.Σ. εύχεται στην Πανδώρα Χαμακιώτη, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κλειτορία, καλή σταδιοδρομία!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Συγχαρητήρια....


Ένα από τα μέλη του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου που συμμετέχει στις δραστηριότητές του, ο Γεώργιος Κουτρουμάνηςανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Διευθυντή στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Το Δ.Σ. εκφράζει στον κ. Κουτρουμάνη τα θερμά του συγχαρητήρια και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός, με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία που θα προσφέρει τα μέγιστα στη σχολική κοινότητα που τοποθετήθηκε ως Διευθυντής. Στο μεταξύ πρόσφατα έγιναν οι τοποθετήσεις των Διευθυντών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην τέως επαρχία Καλαβρύτων, οι νέοι Διευθυντές που ανέλαβαν καθήκοντα είναι οι: 

Γεώργιος Μουγκοπέτρος (Δ.Σ. Δάφνης),
Δημήτριος Θανόπουλος (Δ.Σ. Καλαβρύτων),
Σπήλιος Σιέττος (Δ.Σ. Κλειτορίας),
Συμεών Λαμπρόπουλος (Δ.Σ. Λυκούριας),
Αικατερίνη Μποσγανά (Γυμνάσιο Δάφνης),
Αρχοντούλα Μπαλασοπούλου (Γυμνάσιο Καλαβρύτων),
Βασίλειος Σπανός (ΓΕΛ Καλαβρύτων) και
Αθανάσιος Αποστολόπουλος (ΕΠΑΛ Καλαβρύτων).
Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!!!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Κυκλοφοριακός "Βραχνάς"


Σε προηγούμενο φύλλο της "Λαύρα" είχαμε επισημάνει τακυκλοφοριακά προβλήματα από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας τις ώρες αιχμής. Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε εξαιτίας της ασυνειδησίας κάποιων να «κόβουν» βόλτες με τις μπουλντόζες, τα τρακτέρ και τα φορτηγά σε πολυσύχναστους δρόμους, επιβαρύνοντας την ήδη αυξημένη κυκλοφορία. Την ώρα πουστην οδό Ακρωτηρίου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται καθημερινά μετά δυσκολίας, εμφανίζεται μία μπουλντόζα ή ένα τρακτέρ και μάλιστα σε ώρες αιχμής και το πρόβλημα διογκώνεται. Οι οδηγοί εκνευρίζονται, κορνάρουν και βγαίνουν εκτός εαυτού, καθηλωμένοι πίσω από ένα βαρύ όχημα ή μηχάνημα που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του οδοστρώματος, εξαναγκάζοντάς τους να κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων θα έπρεπε να απαγορευόταν τις ώρες αιχμής, καθώς παρεμποδίζουν την κίνηση και προκαλούν πολλές δυσκολίες στην ομαλή διέλευση των οχημάτων.
Πάντως όλα τα’ χε η Ακρωτηρίου, μόνο οι μπουλντόζες της έλειπαν...!!

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Σημαντικό Έργο


Επιτέλους δεκάδες οικισμοί της τέως επαρχίας Καλαβρύτων θα αποκτήσουν μετά από αρκετά χρόνια συγκοινωνία, καθώς ολοκληρώνεται σύντομα η νέα γέφυρα προς τηΓουμένισσα και το Αίγιο. Η παλιά γέφυρα αντικαταστάθηκε από μία νέα, πιο πλατιά, ώστε πλέον να είναι δυνατή η διέλευση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο είχε προβεί ακόμη και στη διακοπή των δρομολογίων του εξαιτίας της στενότητας του δρόμου «βυθίζοντας» σε συγκοινωνιακό αποκλεισμό δεκάδες οικισμούς και χωριά. Το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία και οι κάτοικοι αισιοδοξούν ότι θα επανέλθουν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετούνται καθημερινά κι όχι κάποιες ημέρες της εβδομάδος, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Δεν Χάνει Ευκαιρία


Πάντα δραστήριος ο Δήμαρχος Λευκασίου,Ανδρέας Δημόπουλοςδεν χάνει ευκαιρία να κάνει σημαντικές επαφές, διεκδικώντας πιστώσεις και «ανοίγοντας» δρόμους συνεργασίας προς όφελος του Δήμου. Στη φωτογραφία διακρίνεται με τον πρώην Πρωθυπουργό Τζανή Τζανετάκη, με τον οποίο είχαν συνάντηση. Ο Δήμαρχος επιδεικνύει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθεί να προωθήσει τα ζητήματα της περιοχής με κάθε τρόπο, αναζητώντας λύσεις. Άλλωστε οι επισκέψεις του κ. Δημόπουλου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως τα Υπουργεία είναι συχνές. Κι αυτό γιατί, είναι ένας από τους ανθρώπους που ενστερνίζονται την άποψη ότι «ο επιμένων νικά!».
 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα