BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τα χορευτικά στη Γαβαλού Μακρυνείας…

Στην όμορφη Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας ταξίδεψαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, προσκεκλημένα στις εξαήμερες εκδηλώσεις των «παζαριών» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλούς. Τα χορευτικά βρέθηκαν στη Μακρυνεία στην «καρδιά» των εκδηλώσεων, οι οποίες κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες κόσμου από το Καρπενήσι έως τα Ιωάννινα και από την Πρέβεζα ως τη Ναύπακτο.Δεν έπεφτε καρφίτσα στην πλατεία…

Είκοσι χορευτές του Π.Σ. με τις αυθεντικές χειροποίητες ενδυμασίες ταξίδεψαν με λεωφορείο στη Μακρυνεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού, Αθανάσιο Φραντζή. Η πρώτη εντύπωση της αχαϊκής αποστολής ήταν η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, η οποία συνέθετε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαλαβιωτών, Χαράλαμπος Δανιάς και ο Γ.Γ., Ασημάκης Τσίλιος. Οι χορευτές μετά από μία βόλτα στο κέντρο του χωριού και αφού διέσχισαν τους δρόμους κρατώντας ψηλά το λάβαρό τους πήραν τη θέση τους στο χώρο των εκδηλώσεων.Τη βραδιά άνοιξαν οι χορευτές του τοπικού συλλόγου, ενώ στη συνέχεια οι ανέλαβαν δράση τα χορευτικά του Π.Σ. ξεσηκώνοντας τον κόσμο και εισπράττοντας το θερμό του χειροκρότημα.

Οι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού χαιρετίζουν των κόσμο που τους καταχειροκρότησαν.

Στο τέλος της παρουσίασης των χορών, ο κ. Δανιάς κάλεσε τους χορευτές και τον Αθ. Φραντζή στην εξέδρα, τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τους απένειμε το έμβλημα του Δήμου Μακρυνείας, το «κελί» που απεικονίζει μοναστήρι της περιοχής με σπουδαία ιστορία. Ο κ. Δανιάς αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο συλλόγων και μίλησε με θερμά λόγια για τα χορευτικά του Π.Σ. Την απονομή έκανε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρυνείας, Θεόδωρος Τσαντόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε και συνεχάρη τους χορευτές για την άρτια και άψογη εμφάνισή τους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθ. Φραντζής ευχαρίστησε το Σύλλογο για την πρόσκληση και για τη θερμή φιλοξενία και συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο κ. Φραντζής, στον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Γαβαλούς, Θωμά Κυριαζή, ο οποίος είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια για την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων.Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρυνείας Θεόδωρος Τσαντόπουλος, οι πρόεδροι του Παγκαλαβρυτινού, Αθανάσιος Φραντζής και Γαβαλιωτών Χαράλαμπος Δανιάς, στην απονομή αναμνηστικών.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν βουλευτές, ο αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Κατσούλης, ο αντιδήμαρχος Μακρυνείας, Αντώνης Δημητρέλης, ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Λαγάκης, ο πρόεδρος των Εν Αθήναις Γαβαλιωτών, ταξίαρχος ε.α. Ανδρέας Κουτρουμάνης, ο οποίος κατάγεται από το Μικρό Ποντιά Καλαβρύτων, κ.α.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα