BREAKING NEWS

About

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Χορευτικές παραστάσεις.

Συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι τους στην παράδοση και την πολιτισμική μας κληρονομιά, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, προσθέτοντας στο ενεργητικό τους ολοένα και περισσότερες πετυχημένες χορευτικές παραστάσεις.Την περασμένη Δευτέρα, το λαϊκό τμήμα των χορευτικών συμμετείχε στη μαγνητοσκόπηση της ψυχαγωγικής εκπομπής του Παναγιώτη Ρηγόπουλου "Στου Παραδείσου τα μπουζούκια" που θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό του «ΤΕLE TIME» την Δευτέρα 8 Μαρτίου.
Στην εκπομπή συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες και τραγουδιστές και ζωντανή ορχήστρα με μαέστρο τον κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο.Μεταξύ άλλων, προσκεκλημένοι του οικοδεσπότη, Παναγιώτη Ρηγόπουλου, ήταν ο Δήμαρχος Παΐων Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Νικόλαος Τζανάκος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθανάσιος Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Σ. Αθανάσιος Φραντζής, ο συγγραφέας Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, και άλλοι. Το χορευτικό υπό τις οδηγίες της συνοδού χοροδιδασκάλισσας Δήμητρας Λιναρδάτου, παρουσίασε ζεϊμπέκικο, χασάπικο, καρσιλαμά και άλλους χορούς, ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε κέφι και χορό. Η παρουσίαση από τον κ. Ρηγόπουλο ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας πως και η περιφέρεια έχει στελέχη ισάξια με των Αθηνών που μπορούν να κάνουν εκπομπές και παραγωγές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Μετά τη μαγνητοσκόπηση ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά.
Παράλληλα, το χορευτικό τμήμα της Πελοποννήσου του Π.Σ. θα πάρει μέρος την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση λήξης της 3ης Πανελλήνιας Έκθεσης Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού που πραγματοποιείται στο ΠΕΑΚ «Ολυμπιονίκης Δ. Τόφαλος». Το χορευτικό θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΤΜΗΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΜΗΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, που έχει προγραμματίσει για το 2010, μετά από την παράκληση των μελών μας αποφάσισε, σε συνεργασία με τον Ο.Ν.Α.Π. τη δημιουργία τμήματος γυμναστικής, από το πρόγραμμα Μαζικός Αθλητισμός, ’’ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ’’ , που θα γίνεται στην 2η αίθουσα του Συλλόγου Παπαδιαμαντοπούλου 17α
Με την συνεργασία αυτή καλύπτουμε την επιθυμία όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν μόνο με 5 ευρώ το μήνα !!!.

Είναι γνωστό πως η συστηματική γυμναστική παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιλέγει κανείς ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης, αλλά μια ολοκληρωμένη προπόνηση που θα περιλαμβάνει ασκήσεις για δύναμη και ευλυγισία όπως και αεροβικές ασκήσεις, ενώ θα αυξάνει όσο χρειάζεται τους καρδιακούς παλμούς. Αεροβικές ασκήσεις: Αυξάνουν την αντοχή, κάνοντας την καρδιά να πάλλεται πιο γρήγορα και με περισσότερη δύναμη. Καθώς η καρδιά πάλλεται πιο γρήγορα, οξυγονώνεται και πιο γρήγορα, γεγονός που επιτυγχάνεται με την επιτάχυνση της αναπνοής. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνει η καρδιά και διεγείρεται η παραγωγή «καλής» (HDL) χοληστερόλης. Στις ήπιες αεροβικές ασκήσεις ανήκουν το βάδην, ο χορός είναι έντονες αεροβικές ασκήσεις. Ασκήσεις ευλυγισίας: Συμπεριλαμβάνουν τις διατάσεις (στρέτσινγκ) και συμβάλλουν στην επιμήκυνση των μυών, στην προστασία από τους τραυματισμούς και στην καλύτερη κίνηση των αρθρώσεων. Εκτός από τα σωματικά οφέλη, παρέχουν και σημαντική μείωση του στρες όταν συνδυάζονται με έλεγχο της αναπνοής και συγκέντρωση της προσοχής σε αυτές. Ασκήσεις για δύναμη: Αποκαλούνται και ασκήσεις αντίστασης ή ισομετρικές ασκήσεις. Αυξάνουν τη δύναμη των μυών, των οστών και των παρακείμενων μαλακών ιστών, καίνε λίπος και μπορεί να ελαττώσουν τη χοληστερόλη. Για να αυξηθεί η δύναμη, αυξάνεται η μυϊκή μάζα - και η αυξημένη μυϊκή μάζα διεγείρει την καύση λίπους επειδή αυξάνει τον μεταβολισμό. Οι ασκήσεις για δύναμη λέγονται και αναερόβιες, διότι δεν απαιτείται αυξημένη παραγωγή οξυγόνου για την εκτέλεσή τους.
Για την εγγραφή σας καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Δευτέρα 5,45 μ.μ.-6,45 μ.μ. και 8,15 μ.μ.-9,15 μ.μ.
Τετάρτη 5,45 μ.μ.-6,45 μ.μ. και 8,15 μ.μ.-9,15 μ.μ.
Πέμπτη 5,45 μ.μ.-6,45 μ.μ. και 8,30 μ.μ.-9,30μ.μ.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ

Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας πραγματοποίησαν ένα όμορφο και κεφάτο αποκριάτικο πάρτυ μασκέστην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Παπαδιαμαντοπούλου 17α, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Ήταν μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση, που η συμμετοχή των μελών ήταν εντυπωσιακή. Για τη μουσική φρόντισαν ο Φώτης και Νίκος, ενώ για τα ποτά φρόντισε η κ. Γιάννα.Και του χρονου.
 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα