BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πρωτομαγιά στην Κάπελη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Λασιώνος με την υποστήριξη της Νομαρχίας Ηλείας, διοργανώνει γιορτή για την υποδοχή της άνοιξης την Πρωτομαγιά στην Κάπελη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, κατάλληλα διαμορφωμένο μέσα στις βαθύσκιωτες βελανιδιές.
Την γιορτή κεφιού και ξεγνοιασιάς, την συνοδεύουν πολλές εκπλήξεις, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, καθώς και λαϊκόδημοτική ορχήστρα, ντόπια φαγητά και κοκκινέλι των κενταύρων προσφορά του δήμου μας
Ο χώρος των εκδηλώσεων βρίσκεται αριστερά επί της εθνικής οδού Πάτρας Τρίπολης «111», στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Τριάδας, πάνω ακριβώς από την Μυκηναϊκή νεκρόπολη της Παλιομποκοβίνας, στα όρια με το δημοτικό διαμέρισμα Αντρωνίου.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λασιώνος σας προσκαλεί την Πρωτομαγιά στην «Γιορτή της Άνοιξης» που θα γίνει, στο Χώρο Δασικής Αναψυχής και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο δρυοδάσος της Κάπελης, στο Τ/Δ Αγίας Τριάδας.
Ο δήμαρχος
Βασίλης Παπαντώνης

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στο Νομάρχη Αχαΐας...

Πρόσκληση προς τον κ. Κατσικόπουλο από το Νομάρχη Ιασίου για θέματα που αφορούν και τους δύο νομούς.

Το Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου κ. Αθανάσιος Φραντζής και η Γ.Γραμματέας κ. Γεωργία Χασαποπούλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί ο Νομάρχης Αχαΐας για την πρόσφατη επίσκεψη του ιστορικού συλλόγου στο Ιάσιο της Ρουμανίας.
Καλάβρυτα και Ιάσιο έχουν κοινό ιστορικό παρελθόν, αναφορικά με την έναρξη της επαναστάσεως του 1821, ενώ ο σύλλογος είχε αναλάβει να παραδώσει στον Νομάρχη Ιασίου κ. Dragomir Sava Tomaseschi δώρα και αναμνηστική πλακέτα, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, κατά την εκεί επίσκεψη τους και την αδελφοποίηση του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου με την Ελληνική Κοινότητα Ιασίου.
Ο Νομάρχης Ιασίου προσκάλεσε επίσημα τον κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο στο Ιάσιο, πρόσκληση που παρέδωσε σήμερα ο κ. Φραντζής, για θέματα που αφορούν και τους δυο Νομούς όπως θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας κλπ.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Στον Ι.Ν.Αγίου Νικοδήμου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικοδήμου Πατρών επί της οδού Αχαϊκής Συμπολιτείας στο Ζαβλάνι Πατρών, την Κυριακή 18 Απριλίου, των Μυροφόρων.
Το Σάββατο 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και περί 8:30 Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας, από τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Στο Φαράγγι του Βουραϊκού..

Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού, θα συμμετέχουν στο 30 Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού, το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου.

Είναι μια ανεπανάληπτη, συγκλονιστική εμπειρία, μέσα στο μεγαλείο της φύσης, ακολουθώντας το «φιδίσιο» δρόμο του Οδοντωτού, δίπλα από τις ράγες του ιστορικού τρένου.
Απόκρημνα βράχια, γάργαρα νερά που σχηματίζουν καταρράκτες, το ποτάμι, το πράσινο, οι πετρωτές γέφυρες συνθέτουν μια μοναδική εικόνα που θα μείνει ανεξίτηλη σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι πεζοπόροι θα πραγματοποιήσουν ολιγόωρη στάση στα Νιάματα, εκεί όπου οι διοργανωτές θα τους υποδεχτούν με φαγητό, γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Στο πέρασμα του Φαραγγιού συμμετέχουν 1.000 και πλέον πεζοπόροι απ’ όλη την Ελλάδα
Ώρα αναχώρησης με λεωφορείο 7,30 π.μ. από Ταραμπούρα.
Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6972296949.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ταξίδι στο εξωτερικό… Ιάσιο, Βουκουρέστι, Σόφια, Σαντάνσκι

Σε ένα ταξίδι που τους επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα των Φιλικών και να αποκτήσουν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τους Έλληνες της Ρουμανίας. Οι χορευτές του Π.Σ. άξιοι εκφραστές της πολιτισμικής μας κληρονομιάς εντυπωσίασαν φορείς και κατοίκους της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο ιστορικό Ιάσιο όπου συμμετείχαν σε εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Ιασίου. Η αχαϊκή αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα με τις αποσκευές της, γεμάτες νέες εμπειρίες, συγκινήσεις, γνώσεις για την ιστορία του ελληνισμού στη Ρουμανία, ο οποίος και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στην Επανάσταση του 1821, αλλά και προτάσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Η επίσκεψη της αχαϊκής αποστολής στη Ρουμανία απέκτησε μεγαλύτερη σπουδαιότητα αφενός εξαιτίας των ιστορικών δεσμών που έχουν το Ιάσιο και τα Καλάβρυτα κι αφετέρου, εξαιτίας του μνημονίου συνεργασίας και αδελφοποίησης που υπεγράφη μεταξύ του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της και της Ελληνικής Κοινότητας Ιασίου.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Η αχαϊκή αποστολή αναχώρησε από την Πάτρα τη Δευτέρα του Πάσχα 5 Απριλίου. Πρώτος της σταθμός ήταν η πόλη Σαντάσκι της Βουλγαρίας. Εκεί τα χορευτικά διανυχτέρευσαν, αφού νωρίτερα διασκέδασαν σε εστιατόριο με ελληνικά τραγούδια. Το πρωί της Τρίτης αναχώρησαν για το Ιάσιο, κάνοντας ολιγόωρη στάση στη Σόφια, όπου επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης. Τα μέλη της αποστολής έφθασαν στο Ιάσιο αργά το βράδυ και κατέλυσαν σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο.
ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Την επόμενη ημέρα το πρωί μετέβη στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Ιασίου, Νίκος Βλαχίδης, ο οποίος και υποδέχτηκε τους Αχαιούς. Τους συνόδευσε στα γραφεία της Κοινότητας, εκεί όπου τους περίμεναν ο Νομάρχης Ιασίου Σάβα Ντραγκομίρ Τομασέσκι, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιασίου Ταλπαλάρου Σέριλ, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Κωνσταντίν Σιμιράντ, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Μαρίκα Πιέπτου, και ο πρώην Έλληνας βουλευτής της Ρουμανίας Γεράσιμος Γαζής.
Αρχικά την αχαϊκή αποστολή καλωσόρισε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Μαρίκα Πιέπτου, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από την οργάνωση των χορευτικών και από την πλούσια δράση τους. Ανέφερε ακόμη πως η πατρίδα Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στην ψυχή και την καρδιά τους, αν και η Ρουμανία έχει αποδειχτεί μια φιλόξενη δεύτερη πατρίδα τους. Στην αντιφώνησή του, ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής μίλησε για τα αισθήματα των Ελλήνων που επισκέπτονται το ιστορικό Ιάσιο, στο οποίο σχεδιάστηκε ο αγώνας του Έθνους κατά του τούρκικου ζυγού, ενώ μετέφερε χαιρετιστήριες επιστολές του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου και του Δημάρχου Πατρέων, Α. Φούρα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νομάρχης Ιασίου Σάβα Ντραγκομίρ Τομασέσκι, ο οποίος εντυπωσιασμένος από την παρουσία της αχαϊκής αποστολής καλωσόρισε με θερμά λόγια τους χορευτές και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο περιοχών, μεταφέροντας παράλληλα την επιθυμία του να αναπτυχθούν στενοί δεσμοί συνεργασίας. Ακολούθως μίλησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιασίου Ταλπαλάρου Σέριλ, λέγοντας πως είναι τιμή τους που αναπτύσσουν σχέσεις με το λαό της Αχαΐας, εκεί όπου έζησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Μάλιστα, όπως είπε, επιθυμία του Δήμου είναι να γίνει αδελφοποίηση των Δήμων Καλαβρύτων και Πατρέων με το Δήμο Ιασίου και γι’ αυτό παρέδωσε στον πρόεδρο του Π.Σ. σχετική επιστολή.
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, έγινε η αδελφοποίηση του Π.Σ. και της Ελληνικής Κοινότητας του Ιασίου η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας από τον Αθ. Φραντζή και τη Μαρ. Πιέπτου.
«Εμείς οι πρόεδροι των δύο συλλόγων ελεύθερα εκλεγμένοι με την ετυμηγορία των μελών μας, πεπεισμένοι ότι ανταποκρινόμαστε στις βαθιές προσδοκίες και τις πραγματικές ανάγκες αυτών, θεωρούμε ότι η κοινή πορεία της ιστορίας μας, που οι ρίζες της είναι βαθιά χωμένες στο μαρτυρικό δέντρο της ελευθερίας του 1821, πρέπει να συνεχιστεί σ’ ένα διευρυμένο ανθρώπινο κόσμο όπου οι άνθρωποι θα ζουν ελεύθερα. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να αναπτύξουμε σταθερές σχέσεις αδελφικής φιλίας, μεταξύ των συλλόγων μας ώστε να εδραιωθεί το πνεύμα της αδελφοσύνης. Να συνενώσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να συμβάλλουμε στην επιτυχία του σημαντικού αυτού εγχειρήματος για την ειρήνη και την ευημερία πρώτα των μελών μας, αλλά και όλης της σύγχρονης παγκόσμιας κοινωνίας», αναφέρεται στο μνημόνιο. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε όταν τα παιδιά της Ελληνικής Κοινότητας έψαλαν τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Ρουμανίας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Ακολούθησε ανταλλαγή πλακετών και αναμνηστικών δώρων και η τελετή έκλεισε με δεξίωση.
ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Λίγο μετά την τελετή αντιπροσωπεία της αχαϊκής αποστολής, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Π.Σ., Αθ. Φραντζή και το μέλος Γ. Χασαπόπουλο συνοδευόμενη από τον κ. Βλαχίδη και τον κ. Τοντεράσκου, επισκέφθηκαν τη Νομαρχία του Ιασίου, μετά από αίτημα του Νομάρχη, Σάβα Ντραγκομίρ Τομασέσκι. Ο Νομάρχης ζήτησε από τους Αχαιούς να μεταφέρουν στους φορείς του Νομού την επιθυμία του να αναπτυχθούν στενοί δεσμοί συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και πρωταρχικά στον τουριστικό τομέα, παραδίδοντάς του σχετική επιστολή για το Νομάρχη Αχαΐας. Ο κ. Φραντζής δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τη συνομιλία στους φορείς της Αχαΐας, ενώ κάλεσε τον Νομάρχη Ιασίου να παραστεί στο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, κάτι που αποδέχτηκε.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ Μετά από μία μικρή ανάπαυλα και ξεκούραση, οι χορευτές προετοιμάστηκαν για την κεντρική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο του Ιασίου. Την εκδήλωση άνοιξαν οι χορευτές της Ελληνικής Κοινότητας Ιασίου, οι οποίοι φορούσαν ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησε το λαϊκό τμήμα που παρουσίασε με μοναδικό όπως πάντα τρόπο, το Ζορμπά και άλλους χορούς, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το τμήμα της Ηπείρου. Ακολούθησαν οι φουστανελοφόροι του Συλλόγου, οι οποίοι και έκλεισαν την παρουσίαση τους με χορούς από την Πελοπόννησο, ενώ στο τέλος, επί σκηνής βρέθηκαν όλοι οι χορευτές.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αναπληρώτρια του Δημάρχου Ιασίου, ενώ παρέδωσε στον πρόεδρο του Π.Σ. το βιβλίο της πόλης και άλλα αναμνηστικά. Αντίστοιχα, τα μέλη του Π.Σ. στο πρόσωπό της, τίμησαν τον Δήμαρχο και επέδωσαν αναμνηστικά, αλλά και καλάθια με αχαϊκά προϊόντα, όπως επίσης και το ελληνικό φέσι.
ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣΤο πρωί της Πέμπτης η αχαϊκή αποστολή επισκέφτηκε ιστορικά μνημεία της περιοχής. Πρώτος της σταθμός ήταν το μνημείο που βρίσκεται στα σύνορα της Ρουμανίας με τη Μολδαβία, το οποίο έχει στηθεί στην μνήμη των επτακοσίων Ελλήνων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια μάχης με Τούρκους το 1821. Τα μέλη της αποστολής εναπόθεσαν στο μνημείο λουλούδια, εψάλη ο εθνικός ύμνος και ακολούθησε ομιλία από τη φιλόλογο Νικολέτα Μπακιού. Στην επίσκεψη συνόδευαν τους Αχαιούς, μέλη της ελληνικής κοινότητας και ο πρώην Έλληνας βουλευτής της Ρουμανίας. Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το μοναστήρι των Τριών Ιεραρχών στο οποίο ο Μητροπολίτη της Μολδαβίας και Σουτσεάδας Βενιαμήν Κωστάκης, αγίασε στις 27 Φεβρουαρίου 1821, τη σημαία της Φιλικής Εταιρείας, και ευλόγησε τον ηγέτη της πρίγκιπα Αλέξανδρο Υψηλάντη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το σύνθημα για την έναρξη του αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Το γεγονός μνημονεύεται σε μαρμάρινη πλάκα τα αποκαλυπτήρια της οποίας έκανε στις 26 Μαΐου 1993 ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Ακολούθως, τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τζετατζούια ή αλλιώς «Μικρό Κάστρο» η οποία κτίσθηκε το 1668. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μοναστήρι με κατακόμβες και σπουδαίο μουσείο, γνωστό για το κρασί που παράγουν οι μοναχοί. Μετά, επισκέφθηκαν την Μητρόπολη και την πλατεία της Ένωσης που βρίσκεται απέναντι από το ναό με το άγαλμα του Αλέξανδρου Ιωάν Κούζα ο οποίος ήταν ο πρώτος βασιλιάς στρατηγός της Ρουμανίας που έκανε την μικρή ένωση το 1859. Την επομένη το πρωί συνέχισε τις εξορμήσεις της στα ιστορικά μνημεία. Αρχικά επισκέφθηκε την Μονή Νέαμτς η οποία κτίστηκε το 1497 από το βασιλιά Στέφανο τον Μέγα της Μολδαβίας. Ακολούθως επισκέφθηκαν την ιστορική μονή Σέκου η οποία κτίστηκε από τον αριστοκράτη Νέστωρ Ουρέκε. Εκεί, θυσιάστηκε ο Γιωργάκης Ολύμπιος και οι άνδρες του το 1821. Οι Τούρκοι πολιορκούσαν επί πολλές ημέρες την μονή και κατάφεραν να εισβάλλουν βάζοντας φωτιά. Αρχικά, έσφαξαν τους μοναχούς. Μάλιστα λένε πως ακόμη όταν βρέχει, στο σημείο που σφαγιάστηκαν οι μοναχοί, το χώμα κοκκινίζει. Ο Γιωργάκης Ολύμπιος γνωρίζοντας πως το τέλος πλησιάζει ανέβηκε με τα παλικάρια του στο πιο ψηλό σημείο της μονής. Μόλις οι Τούρκοι εισέβαλλαν, ανατίναξε το μοναστήρι και σκοτώθηκαν όλοι. Εκεί, η ελληνική κοινότητα Ιασίου έχει τοποθετήσει πλάκα και τιμά το ιστορικό αυτό γεγονός, σε όλες τις εθνικές μας επετείους. Στο σημείο κατέθεσαν στεφάνι οι Αχαιοί, αφού πρώτα τελέσθηκε τρισάγιο από τον ηγούμενο της Μονής και εψάλη ο εθνικός ύμνος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αχαϊκή αποστολή, ξεναγήθηκε στο κέντρο του Ιασίου και το βράδυ, δεξιώθηκε τους οικοδεσπότες της. Ήταν μια βραδιά συγκινησιακά φορτισμένη.
Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Το πρωί του Σαββάτου, η αποστολή αναχώρησε για το Βουκουρέστι. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Έλληνα βουλευτή της Ρουμανίας, που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων της Ρουμανίας, κ. Ντράγκος Γκάμπριελ Ζίσοπολ, ο οποίος καλωσόρισε την αποστολή και μίλησε για τις σχέσεις των δύο χωρών. Επισκέφθηκαν το παλάτι του Τσαουσέσκου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Μάλιστα ο κ. Ζίσοπολ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσία των χορευτικών και απηύθυνε πρόσκληση στον Π.Σ. να συμμετάσχει σε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει το Νοέμβριο στο Βουκουρέστι. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του Π.Σ Αθ. Φραντζή ο οποίος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Έλληνα βουλευτή. Το ταξίδι των χορευτικών ολοκληρώθηκε και μετά από μια διανυκτέρευση στο Σαντάσκι της Βουλγαρίας όπου διασκέδασαν μέχρι πρωίας, επέστρεψαν στην Πάτρα.
«Αποτελεί πραγματικά, εξαιρετική τιμή να βρίσκομαι στην προεδρία του Π.Σ σε μία τόσο σημαντική και συνάμα ιστορική στιγμή. Το ταξίδι μας στη Ρουμανία ήταν πραγματικά μοναδικό, γεμάτο από συγκινήσεις. Είχαμε την ευκαιρία, να περπατήσουμε στα ιστορικά βήματα μεγάλων προσωπικοτήτων του ελληνισμού της Ρουμανίας. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ Αθανάσιος Φραντζής.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ρυπαίνει το λιμάνι

Οι καπνοί από τα φουγάρα των πλοίων που δένουν στο λιμάνι της Πάτρας φαίνεται πως αποτελούν μια από τις σημαντικότερες πηγές ρύπανσης της πόλης. Άλλωστε έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πως μεγάλο μέρος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης προέρχεται από το λιμάνι και από τις μηχανές των πλοίων. Μάλιστα πρόσφατα, η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν αποπνικτική, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από δημότες, οι οποίοι ζήτησαν και την παρέμβαση του Δήμου. Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Φούρας ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλία, καθώς από πολλά διαφορετικά σημεία της Πάτρας μπορούσε κανείς να διακρίνει τους καπνούς από τα φουγάρα των πλοίων και φυσικά υπήρξαν παράπονα δημοτών για αυτή την κατάσταση.
Ο κ. Φούρας επικοινώνησε αρχικά με το Κεντρικό Λιμεναρχείο και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους μιας συγκεκριμένης πλοιοκτητρίας εταιρείας ζητώντας να μπει τέλος σε αυτή την εικόνα που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα της πόλης και επιτείνει την ρύπανση. Η δέσμευση που έλαβε ο κ. Δήμαρχος ήταν ότι θα γίνουν έλεγχοι και θα ληφθούν μέτρα ώστε να πάψει αυτή η εικόνα και να προστατευθεί το περιβάλλον της πόλης.
 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα